E-mail: andaxinhaz@gmail.com

Projektek

Beavatkozások

Beavatkozások performansz-sorozat Térkorrekciók. A beavatkozók célja, hogy a hangsúlyokat egészen más és váratlan pontokra helyezve, a megrekedt pontok kimozduljanak és átrendeződjenek. A képalkotók a személyes aktusokon, szertartásokon keresztül bekövetkező feszültségek hatására fizikailag és lelkileg is átváltozhatnak. „Az Andaxínház pénteki előadása a szembenézés-szembenézetés színháza volt. Az Andaxínház mindig is képes volt meglepetéseket okozni nekem, de szerintem [...]

Vers-cseppek – vers kocsi a városban

Vers-cseppek – vers kocsi a városban Az Andaxínház vers-kocsija a városi köztereken bukkan föl, s invitálja vershallgatásra az arra járó érdeklődőket. Az utca embere így mindennapja természetes részeként tapasztalja meg a kortárs magyar költészetet, s viszi magával útravalóul a hallottakat.

Art-Dekódolás programsorozat

Art-Dekódolás programsorozat Az Andaxínház előadásaihoz alkalmanként értelmező előadásokat is kapcsol. A látott előadást követő, irodalomtörténészek, színháztörténészek, esztéták jelenlétében folytatott beszélgetések célja, hogy a néző kimozduljon a felületes szemlélődésből, s a megértéshez segítséget kapva az adott mű mélyére láthasson.