E-mail: andaxinhaz@gmail.comAndaxínház 25

Idén lettünk 25 évesek, ez alkalomból támogatói koncertre várunk Benneteket a jövő hónapban:

Október 14. 18 óra: Villants a hajtűkanyarban! -támogatói koncert (helyszín: Artus Stúdió)
https://www.facebook.com/events/163029840814670/

A 25 éves Andaxínház a különböző művészeti ágak egymásba kapcsolódásának lehetőségeit vizsgálja. Komplex színházi formanyelvében az irodalmi szöveg mellett a tánc, a mozgás, a zene és az erőteljes vizuális hatások egyaránt hangsúlyosak.

Az anyagi helyzetünk egyre bizonytalanabbá válása beszűkítette a lehetőségeinket. Ahhoz, hogy életben maradjunk, segítségre van szükségünk. A jelen körülmények között az életben maradásunk feltétele a töretlen minőségű művészi munkáink támogatottsága.

Céljaink, aktuális és tervezett projektjeink:

A ​Suttogók című előadás József Attila verseibe való alámerülés. Befelé hallgatózás, személyesség, közvetlenség bensőséges csendekkel. Hangvételével közel hozza egymáshoz a költőt és a fiatal hallgatóságot, így kaput nyit számukra a költészet élő, közvetlen megtapasztalására. Célunk a középiskolai tananyaghoz is kapcsolódó előadás tantermekbe való eljuttatása, továbbá külföldi vendégjátékok szervezése.

A ​Szivárványréteken című interaktív zenés-­táncos gyerekkoncert eljuttatása olyan budapesti és vidéki óvodákba, és általános iskolákba, ahol hátrányos helyzetű, illetve sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkoznak. Célunk az előadással egy kis derűt adni azoknak a gyerekeknek, akik jelen körülményeik között nem juthatnak ilyen élményhez.

Az Art­Dekódolás programsorozat célja az, hogy a kortárs művészetet közelebb vigye a fiatalokhoz, segítve ezzel a művészet befogadását. Elsősorban az értelmezői tevékenység generálása a cél, amely segítséget nyújt a fiataloknak, hogy saját kultúrájukban jobban eligazodjanak.

A ​Beavatkozások performansz-­sorozat életben tartása. ​A beavatkozók célja, hogy a hangsúlyokat egészen más és váratlan pontokra helyezve, a megrekedt pontok kimozduljanak és átrendeződjenek. A képalkotók a személyes aktusokon, szertartásokon keresztül bekövetkező feszültségek hatására fizikailag és lelkileg is átváltozhatnak. ​Törekvésünk a megjelenítésben, hogy az erős képi világgal, a mozgással, a szöveg kiterjesztésével, a minden érzéket egyformán átható akcióval szólítsuk meg a szemtanúkat. A változásra, a megújuló és megújítandó területekre irányítja a figyelmet a művészet eszközeivel.

A ​Hajtűkanyarban című performansz egy mélységesen személyes szemszögből láttat és értelmez. A tér és a tánc modulációjának összefonódása. A valós játék és vetített kép összefonódása. Célunk továbbra is, hogy a zene­-tánc-­képzőművészet ne kísérje egymást, hanem teljesen azonos értékű tényezőként szerepeljen. Az emberi test, a mozgás, a zaj, a csend, a kép felébreszti az érzékiség más rétegeit, hogy elérje vagy feltárja a tudat más horizontjait vagy dimenzióit.

Az ​Aha… ​­ Sánta Ferenc Az ötödik pecsét című regénye alapján Itt és most… Bent és kint. …

Egyfajta asszociatív kötésben vagyunk az eltűnt, rémisztő korszakok logikájával és empíriájával.

Életben maradásunk és további értékes művészeti programjaink létrehozása érdekében kérjük, hogy támogassa az Andaxínház Alkotócsoportot.

Pénzbeli hozzájárulását bankszámlaszámunkon is tudjuk fogadni.

A programmal és a támogatással kapcsolatban felmerülő bármilyen kérdésével bátran forduljon hozzánk: andaxinhaz@gmail.com

 

KÖSZÖNJÜK!

 

 

 

Hozzászólás

A *-gal jelölt mezők megadása kötelező!